zondag 11 september 2011

De zon en zelfvertrouwen

the wolf and the solar car man
Op het internet heb ik een geweldig artikel gevonden over ''de zon en zelfvertrouwen,'' deze heb ik zo goed mogelijk voor jullie proberen te vertalen, veel plezier met het lezen ;)

Elsa’s vorige post over Neptunus zette me heel erg aan het denken. Als je geen sterke innerlijke locus van zelfwaarde hebt, als je niet gelooft dat jij het waard bent om goed behandelt te worden zal je slechte behandeling van je omgeving accepteren. De energie van Neptunes kan ervoor zorgen dat men zichzelf voor de gek houd over wat er in de realiteit gebeurt. Als je zelf vertrouwen snel beïnvloed kan worden door de meningen en acties van anderen. Als men zijn eigen waarde baseert op wat andere denken en voelen, in plaats van dit te doen op basis van een innerlijke waard, namelijk wat jij denk, voelt en doet. Dan ben je aan hun genade geleverd. Als jij aan hun aan hun genade geleverd bent loop je risico dat je jezelf verhalen gaat vertellen, en de waarheid gaat verdraaien (Neptunus) naar  waarheid die jij zelf wenst dat waar is, maar niet de realiteit is.
Als je locus van eigenwaarde zelf georiënteerd is zal je kwetsbaar zijn voor de opmerkingen van anderen. Dit is waarom wordt gezegd dat je niet zoveel zou moeten geven om wat andere denken. Het is niet zo dat wat zij denken incorrect of niet bruikbaar is. Het is omdat dit belangrijk is voor je eigen integriteit, opdat hij geen bepaalde factor is in het boordelen van je eigen waarde. Elke persoon is verantwoordelijk voor het bepalen van hun eigen waarde, door middel van hun gedachtes en daden. Een sterke ego, de zon, is de basis bouwsteen van de persoonlijkheid. Een innerlijke locus van ‘’zelf’’ is de basis voor alle groei. Het is de fundering waar de rest op gebouwd wordt. Wat je ook denk dat je voor planetaire kwestie hebt, uiteindelijk komt het allemaal terug bij ‘’ het zelf.’’ Je zal enkel kleine stappen in je vooruitgang maken, tenzij dit gebouwd wordt op een stevige fundering, van een sterk, en op zich zelf-gericht ego.
De positie van je Zon, zijn teken, zijn plaats in de huizen en andere aspecten, laten de energieën zien waarin hij zijn innerlijke werking in laat zien. Het laat neiging naar doorlaatbaarheid of soliditeit zien, naar binnen of naar buiten gericht. Niettemin kan je expressie van deze energie hoog of laag zijn. Uiteindelijk zal het enkel jij zijn wie beslist welke weg het op zal gaan, wat de invloeden van buitenaf ook zijn. Iedereen heeft een zon, een ego, een zelf. En iedereen kan zelf bepalen of ze kiezen. Voor sommige is het moeilijker dan voor andere, maar het is ook bekend dat diegene met de grootste uitdagingen in het leven, meestal ook de individuen zijn die het grootste succes bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten