vrijdag 9 maart 2012

Informatie planeten presentatie 7 Maart

7 Maart heb ik een presentatie gegeven op de esoterische avond van ohmpunctuur. Hier heb wat informatie gegeven over de chakra's, planeten en sterrenbeelden. Een deel van de informatie die ik daar over heb verteld vind u hieronder :)
Zon helpt met eigenwaarde en onzekerheid. Versterkt wilskracht en maakt blij. Mannelijke expressie van het zonnestelsel.
Mercurius stimuleert communicatie en logisch redeneren.
Venus helpt om balans te vinden en stimuleert intuïtie. Venus geeft je ook een gevoel van harmonie in jezelf en met je omgeving. Schoonheid en daarmee ook ijdelheid zijn een belangrijk kwaliteit van Venus. Ook Speelsheid en de charme die daar bij hoort is typisch Venus. Maar ook het ''vrouwelijk.''
Mars helpt je met het ontwikkelen van wilskracht. Stimuleert mannelijkheid, beslissingen nemen en spierkracht. Energie van de mannelijke strijder.
Jupiter geeft je vertrouwen in het leven. Stimuleert blijheid, verbreding horizon, groei in het algemeen en reizen.
Saturnus stelt grenzen in je leven zodat jij die kan doorbreken. Saturnus wil dat je hard werkt, maar de beloningen die je ervoor terugk rijgt zijn groot.
Uranus stimuleert creatieve denkprocessen, geniale ingevingen en nieuwe gedachten.
Neptunus bevordert het loslaten van emoties, stimuleert de ontwikkeling van fijne energieën, subtiele waarnemingen en reinigingsprocessen in het lichaam.
Pluto stimuleert het doorleven en verwerken van emoties. Brengt je schaduwzijde naar boven. Stimuleert diepgang en verandering in het leven.
De Aarde heeft een sterke verbinding met drie van onze chakra’s:
Ten eerste heb je de 24-uurs cyclus, het alledaagse leven. Deze staat in verbinding met de basis chakra.
Ten tweede hebben we de 365 dagen cyclus, die verbonden is met de ohm-klank en de hartchakra.
En daarbij hebben we ook het platonisch jaar die 25900 jaar duurt. Deze is verbonden met onze kruinchakra. We zijn nu bijna aan het einde van deze cyclus. Deze begint namelijk opnieuw op 21 december 2012.
De aarde is ook de vrouwelijke expressie van ons zonnestelsel.
Door: Kees Schenk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten